Menu
Close

CONDUCATORI AUTO CARE EFECTUEAZA TRANSPORTURI AGABARITICE

INFO


Conducatori auto care efectueaza transport rutier cu vehicule inmatriculate in Romania si care au mase si/sau dimensiuni de gabarit depasit trebuie sa fie titulari ai unui certificat de transport agabaritic. Obtinerea certificatului de agabaritic este conditionata de detinerea CPC sau CPI pentru transport de marfuri.
Acte necesare si conditii de inscriere

Pentru a se inscrie la cursurile de pregatire pentru obtinerea certificatului pentru transport agabaritic, candidatii trebuie sa detina permis de conducere categoria CE valabil, eliberat sau recunoscut de autoritatea competenta din Romania.

In vederea participarii la cursurile de pregatire, candidatii se inscriu depunand in acest sens un dosar cu urmatoarele documente :

  1. cerere;
  2. actul de identitate, in copie;
  3. permisul de conducere, in copie;
  4. dupa caz, certificatul pentru transport agabaritic detinut, in copie.

Examinare

Durata minima pentru cursurile de pregatire care vor fi urmate pentru a obtine certificatul de agabaritic va fi de 12 ore.

Examenul pentru obtinerea certificatului pentru transport agabatic consta intr-un test alcatuit din 20 de intrebari cu variante multiple de raspuns, care trebuie rezolvate in 20 de minute.

Pentru promovarea examenului candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 70% din intrebarile prevazute in test.

ELIBERAREA CERTIFICATELOR (ATESTATELOR) PENTRU


CPC/CPI PERSOANE

In vederea eliberarii certificatului de transport agabaritic, solicitantul depune la sediul Autoritatii Rutiere Romane – A.R.R. urmatoarele documente:

  1. cerere;
  2. copia actului de identitate in termen de valabilitate;
  3. copia permisului de conducere in termen de valabilitate;
  4. dovada achitarii tarifului de eliberare;
  5. o fotografie color.